tiistai 12. maaliskuuta 2013

Otavan Opisto: Näkemyksiä uskonnosta

Otavan Opiston opiskelijoilla on useita erilaisia uskontoja. Kampukselta löytyy muun muassa muslimeita, katolilaisia, protestantteja, luterilaisia sekä ateisteja. Tiistai-iltapäivän miehet viettivät keskustellen uskonnon merkityksestä. 
 
Monikulttuurisen peruskoululinjan (mk-pk) opiskelija Saki kysyi monikulttuurisuuskoordinaattori Enriquelta, miksi uskonto on tärkeä?

"Uskonto opettaa arvoja, hyviä arvoja, ei saa tappaa," hän sanoi. "Pitää rakastaa toisia, pitää elää hyvin tässä maailmassa. Kaikki uskonnot opettavat tätä samaa ajatusta. Erot voivat olla tavoissa."

Saki kertoo, että muslimit rukoilevat viisi kertaa päivässä.


Saki kertoo, että islamuskontoon kuuluu rukoilu viidesti päivässä. Hänen mielestään se on melko vähän. Otavan Opistolla rukoilu onnistuu oppituntien aikana. Tämä järjestely tyydyttää erityisesti muslimiopiskelijoita.

"Ramada on tärkeä juhla muslimeille, hän jatkaa." Ramadan aikana ei voi syödä ja juoda päivällä."




Uskonto ja arvot

Enrique haastaa opiskelijoita miettimään, mitä heille tapahtuisi, jos oma uskonto vietäisiin heiltä.

Uskonto on osa ihmisen identiteettiä, sanoo Barow.


Mk-pk-opiskelija Barow näkee, että uskonnon rooli on tärkeä ihmisten elämässä.

"Jos unohdat uskontosi, unohdat sen mikä olet ja minkämaalainen olet,"hän sanoo ja lisää: "Islamuskonnossa, kuten kaikissa muissakin uskonnoissa kunnioitus toisia kohtaan on tärkeää."

Barow uskoo, että islam opettaa hyviä arvoja, kuten rauhaa ja turvallisuutta.



"Jumala tietää, mitä tulee tapahtumaan meidän elämässämme," hän lopettaa.

Uskonto ja sota

Mustafa, joka on opiskellut kaksi vuotta opiston mk-pk-linjalla, pohtii mitä suomalaiset ajattelevat islamista.

Mustafa sanoo, että uskonto voi estää sotia.


"Jos ihmiset eläisivät oman uskontonsa mukaisesti, ei olisi sotia, eikä vihaa", hän sanoo. "Ihmiset sotivat toisiaan vastaan, koska he eivät noudata uskonnon arvoja. Siksi meillä on veriset sodat Syyriassa ja muualla maailmassa."

Toisen vuoden mk-pk-opiskelija Egor on eri mieltä. Hän sanoo, että ihmisen luonteesta tulee aina löytymään väkivallan piirteitä ja maailmassa tulee aina olemaan sotia.

Erityisesti muslimiopiskelijat haluaisivat nähdä Mikkelissä oman moskeijan sekä kaupan, josta he voivat ostaa omia tuotteitaan, kuten halal-lihaa.

Halal-liha on teurastettu islamin mukaan oikeaoppisesti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti